новини

Як в навчальному центрі Академії Нацгвардії святкували День Незалежності

24.08.2021 16:03

У навчальному центрі Національної Академії Національної гвардії пройшли урочистості до Дня Незалежності України. Інструктор Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади  (операція UNIFIER) взяв участь у заходах. Розпочалися урочистості з підняття Державного Прапору.

«Щиро вітаю весь особовий склад Академії  із Днем Незалежності України. Сьогодні пам'ятний день для всіх українців. Це день, коли мрія про вільну, незалежну країну стала реальністю. Зі святом!», - звернулася до особового складу заступниця начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Олена Іванова.

На стадіоні навчального центру 418 курсантів навчального збору та 10 офіцерів  Академії підготували флешмоб з нагоди свята. Військовослужбовці з синьо-жовтими стрічками продемонстрували прапор України. Таким флешмобом гвардійці хотіли нагадати кожному громадянину, що наші вчинки та дії і створюють державу. 

Крім того, сьогодні пройшли показові виступи  з прийомів рукопашного бою серед взводів рот навчальних зборів. У змаганнях взяли участь 16 команд. Навчальні групи, екіпіровані штатною зброєю, виконали виступи з рукопашного бою та показали вміння діяти у бойовій обстановці.

Для визначення переможців у змаганнях була призначена суддівська колегія, серед якої був військовослужбовець ЗС Канади. Так, судді оцінювали дії командира взводу, злагодженість підрозділу, стройові прийоми, комплекс рукопашного бою зі зброєю та без зброї і індивідуальну програму.

За результатами змагань місця розподілились наступним чином: 1 місце – перший взвод першої роти, 2 місце – п’ятий взвод другої роти, 3 місце – шостий взвод першої роти. Кращий індивідуальний виступ показала курсантка Єлизавета Мельникова.

«Цей день нас ще більше об’єднав. Кожна з команд показала не просто високий результат, а й бажання перемоги та сильний командний дух», – розповідає курсантка командно-штабного факультету Єлизавета Мельникова.

Команди-переможців та переможці в індивідуальному показовому виступу були нагороджені подяками.

До 30-ої річниці Незалежності України курсанти, які проходять первинну військово-професійну підготовку, влаштували свято для своїх товаришів по службі. Масштабний концерт із яскравими виступами став незабутньою подією для молодих гвардійців у навчальному центрі. Учасники вражали глядачів танцювальними та музичними номерами. Крім того, наказом начальника Національної академії Національної гвардії України було заохочено кращих військовослужбовців навчального збору.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ