новини

Як військові ЗС Канади навчали курсантів лідерським якостям

24.02.2021 16:07

У Національній академії Національної гвардії з курсантами гуманітарного факультету пройшов гурток з лідерства.

Кураторка гуртка – професор кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій, кандидат філологічних наук, доцент Поліна Ткач та військові Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) поділились з курсантами-першокурсниками знаннями та досвідом у сфері військового лідерства.

Капітан Тревор Сміт і ворент-офіцер Ліндсі Вотерспун розповіли про важливість співвідносин між офіцером та сержантом, про основні напрямки роботи з особовим складом, про налагодження взаємовідносин у новосформованому військовому колективі для справжнього лідера.

«Такі зустрічі є надзвичайно важливими, адже завдяки обміну досвідом інших країн, можливо швидше та цікавіше опанувати знання в сфері лідерства, які є невід’ємною складовою майбутнього випускника Національної гвардії України. А завдяки тому, що гурток проходив з носіями мови, курсанти мали можливість покращити свої комунікативні навички», – зазначила Поліна Ткач.

Крім того, ворент-офіцер Ліндсі Вотерспун поділився власним досвідом у сфері виконання службово-бойових завдань, та зазначив про важливість злагодженості команди. 

Курсанти цікавилися питаннями щодо видів та способів заохочення особового складу та про можливі варіанти підвищення кваліфікації молодшого офіцерського складу.

Нагадаємо, що гурток з лідерства регулярно проходить на кафедрі філології, перекладу та стратегічних комунікацій, на який залучаються курсанти першого року навчання командно-штабного та гуманітарного факультетів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ