новини

Як військовим Академії Нацгвардії допомагають відновити ментальне здоров’я?

10.10.2023 14:44

Сьогодні - Всесвітній день ментального здоров’я. День, коли ми всі маємо поставити насамперед питання собі: чи все я роблю, аби зберегти своє здоров’я?

В Національній академії Національної гвардії України провели низку тренінгових занять стосовно збереження ментального здоров’я військовослужбовців. Так, офіцер служби психологічного забезпечення майор Алла Кондратьєва провела тренінг з використанням інструментів скринінгу та психологічної діагностики. Військові ознайомилися й опановували ефективні практики, які сприятимуть контролю над емоціями і стресом та допоможуть дбати про свій внутрішній стан.

«Ментальне здоров’я  – це стан благополуччя, при якому людина може реалізовувати власний потенціал, долати життєві стреси, продуктивно й плідно працювати. Проблема захисту ментального здоров’я надзвичайно загострилася після початку повномасштабного вторгнення росії, - говорить майор Алла Кондратьєва. Моя мета – надати бійцям знання та навички, як впоратися зі стресом після виконання службових завдань, як повноцінно радіти життю, розуміти сенс свого існування, будувати відносини з соціумом. Важливо пам’ятати, що ментальне здоров’я військових є невід’ємною частиною їхнього фізичного здоров’я та успішної адаптації до мирного життя». 

Наостанок психолог Академії зазначила, що для підтримки ментального здоров’я у військових важливо популяризувати в українському суспільстві культуру пошани до військовослужбовців.

«Просто подивіться в очі військовому, посміхніться і скажіть що ви дякуєте йому за службу. Надважливо, щоб люди, які виборюють свободу нашої держави,  відчували свою цінність. Вони мають знати, що є героями для суспільства», – підсумувала майор Алла Кондратьєва.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ