новини

Як випускники Академії складають державну атестацію

20.01.2022 16:15

 

У Національній академії Національної гвардії України стартувала державна атестація слухачів та студентів денної та заочної форми навчання.

Цього року атестацію складають 92 особи, 17 з яких отримують освітній ступінь «магістр», а 75 – «бакалавр».

Випускники за спеціальностями «Менеджмент», «Автомобільний транспорт», «Філологія» склали комплексний екзамен та захистили кваліфікаційні роботи.

Під час комплексного екзамену у випускників перевіряли знання із фахових дисциплін: іноземної мови та автомобільної справи.  

«Державні іспити для мене – це можливість показати, які знання я здобула протягом всього періоду навчання в Академії, - запевняє випускниця гуманітарного факультету Аліса Криштопа. – Головне – під час іспитів не хвилюватися, а сконцентрувавшись на завданнях, проявити всі свої знання».

У своїх кваліфікаційних роботах студенти та слухачі досліджували питання, які на сьогодні є актуальними. Вони пов’язані з маркетингом, інвестиціями, інноваціями, фінансами, якістю продукції ресторанного господарства, наданням послуг та їх якістю, управлінням персоналом підприємства та військовою діяльністю.

Завідувач кафедри менеджменту та військового господарства Майя Черкашина визначила високий рівень підготовки випускників та поділилася враженнями:

«Основну увагу ми звертали на результати розрахунків, аналіз діяльності підприємств, організаційно-економічну характеристику діяльності підприємств та обов’язково на висновки та пропозиції здобувачів після виконання своєї роботи. Можу з впевненістю сказати, що випускники проявили себе як повністю сформовані фахівці з менеджменту, - зазначила Майя Черкашина. - Теми кваліфікаційних робіт розроблені у зв’язку з економічними викликами, тобто основними проблемами, з якими зіштовхуються підприємства під час своєї діяльності у ринковому середовищі. Особливу увагу цього року звертали на роботу підприємств в умовах пандемії».

Зазначимо, що 9 випускників претендують на отримання диплома з відзнакою.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ