новини

Як вивчати англійську онлайн? В Академії презентували концепцію онлайн-навчання іноземним мовам

21.10.2020 15:42

Представники мовного відділу Національної академії Національної гвардії України розповіли про концепцію сучасного формату навчання.

Наразі в Академії працюють над можливістю впровадження проєкту, який сприятиме розвитку системи мовної підготовки всієї Нацгвардії. На даному етапі проходить аналітична робота та розгляд платформ для реалізації.

«Ідеєю є створити 4-х рівневу систему вивчення іноземних мов, яка стане складовою індивідуальної підготовки особового складу НГУ. Наприклад 1-й та 2-й рівень – це базова підготовка, яка може відбуватися без відриву від виконання службових обов’язків із використанням інтернету чи мобільного додатку без залучення викладачів», - зазначає начальник мовного відділу підполковник Володимир Гончар.

Після успішного закінчення перших 2-ох рівнів надається вебсертифікат із результатами навчання. Наступним етапом стане навчання на курсах мовної підготовки із залученням до аудиторних занять під керівництвом викладачів. На останніх двох етапах військові отримають сертифікати за критеріями НАТО - STANAG 6001. Тематика й лексика навчання буде охоплювати як базові, так і особливі військові поняття.

Слід також зазначити, що вже створена демоверсія платформи, яка проходить тестування. Унікальністю такої системи буде у можливості вивчення іноземних мов без відриву від служби. Військові Нацгвардії зможуть користуватися повною навчальною базою. Онлайн платформа чи мобільний додаток будуть діяти без обмежень та комерційної умови, на яку спираються більшість подібних систем. Крім того, організація такої платформи дозволить мати наявні та актуальні дані про мовну підготовку нацгвардійців.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ