новини

З науково-педагогічними працівниками Академії провели відкриту лекцію

13.11.2020 16:51

 

Навчальний захід із дисципліни «Актуальні проблеми педагогіки вищої школи» було проведено з науково-педагогічними працівниками курсів підвищення кваліфікації із удосконалення освітнього процесу Академії Нацгвардії. Курси триватимуть протягом місяця. Основною метою курсів є обмін досвідом, новими формами роботи та впровадження сучасних технологій в освітній процес. Планується, що перераховані вище особливості роботи сприятимуть вдосконаленню діяльності викладачів Академії.

Одним із елементів обміну актуальною інформацією між досвідченим викладачем та аудиторією є відкриті лекції. Такий захід провів доцент кафедри військово-соціального та психологічного забезпечення Олександр Керницький.

У рамках теми «Організація роботи з особовим складом у вищому навчальному закладі. Педагогічна культура викладача вищого навчального закладу» було розглянуто низку питань. Особливу увагу слухачів доцент акцентував на питаннях сутності процесу виховання та його змісті у вищій школі, напрямах здійснення виховного процесу на сучасному соціально-економічному та політичному етапі. Викладач надав інформацію щодо педагогічної характеристики принципів виховання та методів виховання у вищій школі.

На думку Олександра Керницького, тяжіння до сучасних форм та методів у освітньому процесі повинні стати основою для успішного викладача.

«Приймаючи виклики сьогодення, українське суспільство прагнуло модернізуватися на інноваційній основі, щоб набути прискорення, характерного для глобального світового поступу. Важливо зрозуміти, що у розвитку людського потенціалу, головну і безперервно зростаючу роль відіграє освіта, - наголосив Олександр Керницький. – Можна сказати, що виключно завдяки освітній складовій в індексах людського розвитку, Україна утримує серединні позиції серед багатьох країн світу. На порядку денному – досягнення нових якісних характеристик в освіті, які відповідають вимогам сьогодення».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ