новини

З сержантами та старшинами Академії провели заняття із індивідуальної підготовки

14.07.2021 16:38

 

У Національній академії Національної гвардії України в рамках навчального збору провели заняття із головними сержантами рот, взводів та командирами відділень.

Основна мета навчального збору – підтримання знань, розвитку умінь, закріплення навичок, необхідних командирам відділень та головним сержантам (старшинам) для виконання своїх посадових обов’язків, а також під час проведення занять із підлеглим особовим складом, вивчення керівних документів, опрацювання питань організації повсякденної діяльності та підтримання належного стану військової дисципліни рядового і сержантського складу. Важливо також навчити учасників збору за напрямком діяльності.

Після ранкового шикування та доведення плану зборів до особового складу

майстер-сержантом Академії Олексієм Страховим у сержантів розпочалися заняття у читальному залі науково-технічної бібліотеки Академії.

Протягом дня викладачі та офіцери провели заняття за темами: «Організація обліку особового складу», «Основи загальновійськового бою», «Відділення в обороні та наступі», «Основи застосування підрозділу НГУ з забезпечення громадської безпеки та охорони громадського порядку». Також акцентували увагу сержантів на таких темах як «Стан правопорядку в НГУ за перше півріччя 2021 року», «Основні напрямки роботи із забезпечення належного стану військової дисципліни та профілактики правопорушень серед особового складу НГУ» та «Надання першої медичної допомоги».

«Мета навчального збору - навчити особовий склад організовувати та контролювати проведення заходів, які стосуються рядового та сержантського складу, підтримувати знання та закріплювати навички у проведенні профілактики правопорушень, а також здійснювати облік та підготовку особового складу в підрозділі, – наголосив майстер-сержант Олексій Страхов. – Відтак, важливо надати сержантському складу інформацію та нормативно-правову базу, що забезпечить виконання покладених на них обов’язків та завдань».

Після прийняття заліків зі знань функціональних обов’язків, відбулося підведення підсумків навчального збору із головними сержантами рот, взводів та командирами відділень академії Національної гвардії України.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ