новини

З сержантами та старшинами Академії провели заняття із індивідуальної підготовки

17.03.2021 16:49

 

У Національній академії Національної гвардії України в рамках індивідуальної підготовки провели заняття із головними сержантами рот, взводів та командирами відділень.

Основна мета занять - підвищення ефективності індивідуальної роботи та забезпечення виконання завдань за призначенням, збереження життя та здоров’я особового складу, підтримання належного рівня військової дисципліни.

Розпочав заняття головний старшина Академії старший прапорщик Олексій Страхов, який розповів особовому складу про проблемні питання, які впливають на виконання сержантами своїх обов’язків. Також гвардієць акцентував увагу на стані роботи сержантського та старшинського складу.

«На сержантів покладаються завдання із виховання та навчання особового складу, вони також відіграють провідну роль у повсякденній діяльності підлеглих, – наголосив старший прапорщик Олексій Страхов. - Бути сержантом – означає першим приймати рішення та першим іти вперед. Сержант – це наставник і вчитель для новобранців, помічник та опора для офіцерів».

Протягом дня із військовослужбовцями Академії було проведено заняття щодо порядку служби у відділенні, розглянуто специфіку управління військовим строєм та вдосконалено знання, що стосуються обов’язків посадових осіб добового наряду роти.

У навчально-тренувальному комплексі з вогневої підготовки відбулися стрілецькі тренування. Так, сержанти та старшини виконували п’ять вправ навчальних стрільб із пістолета у лазерному інтерактивному тиру «Рубіж». А на спортивному майданчику з гвардійцями провели комплексне заняття із фізичної підготовки.

«Робота над собою та самовдосконалення – запорука перемоги, насамперед, над собою та своїми страхами, - зазначив старший прапорщик В’ячеслав Белінський. - Щоб бути кваліфікованим професіоналом, потрібно не зупинятися на досягнутому та підкорювати нові вершини».

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ