новини

З сержантським та старшинським складом Академії провели заняття із індивідуальної підготовки

14.04.2021 16:50

У Національній академії Національної гвардії України в рамках індивідуальної підготовки провели заняття із головними сержантами рот, взводів та командирами відділень.

Основна мета занять – набуття і вдосконалення знань, вироблення навичок, дій під час виконання посадових обов’язків, вироблення і вдосконалення командних навичок, відмінне знання озброєння, військової техніки підрозділу і способів його ефективного застосування, навчання діям на бойовій техніці та зі зброєю.

Розпочав заняття головний старшина Академії старший прапорщик Олексій Страхов. Гвардієць заслухав проблемні питання, які впливають на виконання сержантами своїх обов’язків та звернув увагу на стан роботи сержантського та старшинського складу.

«Сьогодні сержант – одна із ключових ланок військового устрою, а сержантський колектив – кістяк будь-якого бойового підрозділу, – наголосив старший прапорщик Олексій Страхов. - Сержант має завжди бути гідною опорою для командира, лідером і зразком для всього особового складу».

Протягом дня із військовослужбовцями Академії були проведені заняття, що сприяють набуттю навичок роботи сержанта після отримання завдання, вмінню приймати рішення у складних умовах обстановки та управління підлеглими під час виконання завдань за призначенням.

«Сержантський склад безпосередньо керує підрозділами первинної ланки і підпорядкованим особовим складом, навчає, виховує і відповідає за життя підлеглих, а також власним прикладом демонструє дисциплінованість, навченість та волю до перемоги», - зазначив старший прапорщик В’ячеслав Белінський.

У навчально-тренувальному комплексі з вогневої підготовки відбулися стрілецькі тренування. Так, сержанти та старшини виконували вправу навчальних стрільб із пістолета у лазерному інтерактивному тиру «Рубіж». Також був відпрацьований порядок дій членів екіпажу бойових машин, проведені заняття із фізичної, стройової та методичної підготовки.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ