новини

За тиждень понад 250 курсантів ознайомились з театральним мистецтвом Харкова

30.06.2021 17:16

Це стало можливим завдяки підтримці гвардійців творчою інтелігенцією Харкова та реалізації підписаного Меморандуму про співпрацю у галузі культури та мистецтв між Національною академією Національної гвардії України та театрами, державним цирком та обласною філармонією.

Тож, лише за минувший тиждень понад 250 курсантів Академії були запрошені акторами Театру музичної комедії, Театру 19 та Будинком актора, державним цирком та Харківською обласною філармонією на свої вистави. Серед них - «Роже» за творами Сергія Довлатова, яскрава оперета угорського композитора Імре Кальмана «Сильва», вистави «Шукаю роботу», «Звірині історії», насичена майстерними трюками акробатів та дресирувальників програма у цирку, ліричний концерт віртуозів обласної філармонії.

Класика та сучасність, оперета, комедія та драма – все це віднині широко доступне для курсантів Академії.

Слід відзначити, що кожного разу колективи митців гостинно та щиро приймають гвардійців – зазвичай, зустрічають курсантів безпосередньо керівники мистецьких установ, а після вистав гвардійців чекають зустрічі з акторами та виконавцями, дружні бесіди та фото на згадку.

Крім того, вже з цього тижня аудиторія театрів значно розшириться за рахунок нових домовленостей. Так Харківський театр для дітей та юнацтва запропонував безкоштовні білети на спектаклі вихідного дня для офіцерів із дітьми. Тож, кожного тижня 20 «великих» та «маленьких» гвардійців зможуть знайомитись із сценічним втіленням найвідоміших казок. А після спектаклів малечу чекає особисте спілкування із улюбленими героями прямо на сцені театру.

Як зазначив начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський, підписання Меморандуму про співпрацю у галузі культури та мистецтв з театрами, державним цирком та Харківською обласною філармонією дозволило залучити до знайомства з культурним життям міста не лише курсантів, але й абітурієнтів – строковиків та контрактників, які приїхали складати вступні іспити.

«По-перше, це важливо, бо дає змогу нашим абітурієнтам відпочити від складних іспитів. По-друге, тим з них, кому вдасться подолати всі перешкоди, значний конкурс та стати курсантами Академії, такі театральні вечори допомагають ближче пізнати Харків, його особливості, ментальність харків’ян. І саме головне – абітурієнти розуміють, що Академія готує не лише хоробрих та професійних захисників, а й інтелектуалів-офіцерів», - генерал-лейтенант підкреслив Сергій Соколовський.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ