новини

Захищати Україну та її народ: солдати Академії склали військову присягу

30.11.2020 15:46

В Академії Нацгвардії присягу на вірність українському народові склали 60 новобранців. Це гвардійці з Харківської, Київської, Миколаївської та Вінницької областей. 

Протягом чотирьох тижнів солдати вивчали основи військової справи. Хлопці отримали необхідні навички з тактичної, військово-інженерної, стройової, вогневої, гуманітарної та фізичної підготовки.

«Це важлива подія та відповідальний крок у житті, ви починаєте військову службу. Ви присвячуєте себе службі українському народові. Сердечно вітаю вас з цією знаменною подією, щиро бажаю вам міцного здоров’я, мужності, наснаги та відданості Батьківщині. Хай вам щастить!», - наголосив т.в.о начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов.

Сьогодні, серед тих, хто склав військову присягу - солдат Дмитро Пильо. Гвардієць родом з Харківщини. Він самостійно вирішив вступити на військову службу. Хлопець вважає, що проходження служби у Національній гвардії надасть йому ваговий досвід для подальшої професійної діяльності у військовій сфері.

«Цей день я запам’ятаю на все життя, відтепер я повинен відповідати за ті слова, які промовляв під час присяги. Я усвідомлено для себе обрав службу саме у Національній гвардії», - зазначає Дмитро Пильо.

Пастирське благословення та освячення провів військовий священик Національної академії отець Григорій. А вокаліст гурту Академії «П’ять стихій» прапорщик Микола Золочевський привітав гвардійців музичною композицією.

Далі військовослужбовці проходитимуть службу в батальйоні забезпечення навчального процесу. Хлопців розподілять у два підрозділи: роту забезпечення навчального процесу та роту охорони комендантської служби.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ