новини

Заняття курсантів Академії Нацгвардії з орієнтиром на практику

20.01.2022 14:11

 

У курсантів Національної академії Національної гвардії України проводяться бінарні заняття, спрямовані на надання практичних навичок, які стануть у нагоді під час проходження служби у військах.   

Так, із курсантами третього року навчання факультету логістики проведено бінарне заняття на тему: «Економіка та управління продовольчим забезпеченням».

Заняття провели доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Лідія Товма та начальник продовольчої служби військової частини 3011 майор Ігор Яшний.

Під час заняття курсанти ознайомилися із послідовністю оформлення документації відкритих торгів, а також вивчили обов’язки уповноваженої особи, яка відповідає за здійснення процедури закупівель військовою частиною.

«Робота з оформлення документів продовольчої служби для проведення конкурсних торгів – це новий матеріал. Але саме надання практичної допомоги, роз’яснення, наведення прикладів із власного досвіду надає можливість сформувати навички, зрозуміти рівень відповідальності у цьому напрямі», - розповів курсант факультету логістики Олексій Піцик.

«Бінарні заняття завжди ефективні. Особливо, коли наші випускники захоплено розповідають та передають практичний досвід, наголошують на знаннях керівних документів та важливості вивчення теорії», - прокоментувала доцент Лідія Товма.

«Взагалі курсанти з великим бажанням вивчають матеріал, ставлять багато питань. А такі вмотивовані фахівці потрібні військам», - зазначив майор Ігор Яшний.

Крім того, з курсантами четвертого року навчання пройшло бінарне заняття щодо технічного обслуговування і ремонту технічних засобів речової служби.

Заняття провели старший викладач кафедри технічного та тилового забезпечення майор Сергій Писаревський і старший офіцер служби з розвитку та удосконалення речового забезпечення відділу речового забезпечення управління тилового забезпечення департаменту логістики Головного управління Нацгвардії майор Микола Романенко.

Курсанти розглянули питання щодо обслуговування і ремонту польових технічних засобів речової служби, специфіку оформлення документації (паспортів) та підготовки до сезонного обслуговування даних технічних засобів. Більше того, офіцером Головного управління Нацгвардії були розглянуті питання, які стосуються списання майна номенклатури речової служби.

«Сьогодні я розповів майбутнім офіцерам тилу специфіку підготовки технічних засобів та документації до ремонту та обслуговування. Для випускників ці питання є важливими, оскільки безпосередньо пов’язані з виконанням службових обов’язків на посадах офіцерів служб тилу», - наголосив майор Микола Романенко.

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ