новини

Заняття курсантів Академії з орієнтиром на практику

25.10.2021 16:12

 

У курсантів Національної академії Національної гвардії України протягом минулого тижня проводилися бінарні та практичні заняття, спрямовані на надання практичних навичок, які стануть у нагоді під час проходження служби у військах.   

Так, на території військової частини НГУ 3005 проведено бінарне практичне заняття із курсантами четвертого року навчання факультету логістики. Заняття пройшло з дисципліни «Технічні засоби служби забезпечення пальним», за темою «Прийом технічних засобів служби».

Заняття провели доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Академії підполковник Роман Нестеренко та начальник служби забезпечення пально-мастильних матеріалів військової частини 3005 майор Сергій Рахубовський.

Під час заняття курсанти ознайомилися із практичними питаннями щодо обладнання і утримання складів, створення відповідних умов для зберігання пально-мастильних матеріалів та технічних засобів. Розглянули питання стосовно прийому технічних засобів служби забезпечення пально-мастильними  матеріалами та документального оформлення.  

«Матеріально-технічна база військової частини 3005 та його кваліфікований персонал допомогли у повному обсязі розкрити зміст заняття. Знання будуть використані курсантами вже незабаром, у своїй майбутній службі, на посадах за призначенням», - розповів доцент кафедри технічного та тилового забезпечення підполковник Роман Нестеренко.

Ще одне бінарне заняття з курсантами четвертого року навчання факультету логістики було проведено в Академії. У рамках навчальної дисципліни «Технічні засоби служб тилу» заняття провів старший викладач кафедри технічного та тилового забезпечення майор Сергій Писаревський та заступник командира військової частини 3078 з тилу – начальник тилу підполковник Віктор Шелест.

«Під час проведення бінарних занять курсанти факультету логістики отримали важливу інформацію щодо введення в експлуатацію технічних засобів служб тилу, яка надходить до військових частин Національної гвардії України та порядку її закріплення за відповідальними особами. Також ми акцентували увагу гвардійців на проведенні ремонту цих технічних засобів тилу», - зазначив майор Сергій Писаревський.

Курсанти п’ятого року навчання гуманітарного факультету розглядали  тему «Практика проведення інформування з військовослужбовцями». Практичне заняття провів викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін підполковник Ігор Данилюк.

Під час проведення заняття офіцер розповів про методики проведення інформування, користуючись прикладами з життя та служби. Також викладач навчив майбутніх заступників командирів рот по роботі з особовим складом складати план проведення інформування.

«Проведення інформування із військовослужбовцями – це не просто доведення інформації. Потрібно вміти організувати цей процес, працювати з особовим складом, знати, яку документацію готувати та звертати увагу на багато різних аспектів у цьому питанні, - прокоментував підполковник Ігор Данилюк. – Оскільки випускники скоро стануть заступниками командирів рот по роботі з особовим складом, вони мають якомога більше відпрацьовувати важливі питання практично. Це розвиває не лише вміння проводити інформування, а й надає змогу розвивати декілька навичок одразу як, наприклад, поведінка та впевненість перед особовим складом».

Завдяки практичному відпрацюванню теоретичної бази, майбутні офіцери зможуть швидко та професійно виконувати свої обов’язки на посадах, а також удосконалювати та пропонувати нові методики проведення інформування.

«Теоретичні знання, які викладачі пов’язують із практичним відпрацюванням дуже корисні. Допоки ми навчаємось і в нас є час вдосконалюватися, не потрібно втрачати час, -  поділився курсант Даніїл Блудов. - Коли ми приїдемо на безпосереднє місце служби, зможемо одразу приступити до виконання роботи з особовим складом та почуватися більш впевнено».

 

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ