новини

Заняття з тактики: базова загальновійськова підготовка 2024

29.08.2024 18:40

У Національній академії Національної гвардії України триває базова загальновійськова підготовка майбутніх курсантів.

 

З кандидатами на вступ до Академії провели заняття з тактичної підготовки. Хлопці та дівчата вивчали основні індивідуальні навички солдата в бою, навчались обирати орієнтири на місцевості та подавати сигнали й команди в бойовій обстановці за допомогою засобів радіозв’язку.

 

«Кандидати на вступ з-поміж цивільної молоді поступово засвоюють військову справу пліч-о-пліч із гвардійцями, які вже навіть мають бойовий досвід.  Попереду у майбутніх офіцерів ще багато занять та злагоджень у польових умовах, але я впевнений, що вони гідно засвоять навчальний матеріал», - зазначає головний сержант взводу Олександр Кандиба.

 

Програма навчання розрахована більше ніж на місяць, за цей час гвардійці вивчають основи військової справи, загартовують характер, розвиваються фізично, вчаться жити за військовим розкладом та звикають до нових умов та колективу.

 

«Спочатку нам було трохи складно і незвично адаптуватися до змін і життя у польових умовах. Але зараз ми навчились цінувати кожну хвилину, раціонально розпоряджатися своїм часом. Офіцери та сержанти допомагають нам опановувати програму базової загальновійськової підготовки. Завдяки їм, ми стаємо іншими людьми, з чітко сформованою особистістю та характером справжнього гвардійця», - ділиться враженнями майбутній першокурсник Олександр.

 

Окрім тактичної підготовки всі кандидати на вступ пройшли свого роду військовий ритуал посвяти – це обкатка БТРом, цікавий факт, що саме цей бронетранспортер був здобутий у бою із ворогом, зараз він відремонтований та «служить» на користь українській армії.

 

Попереду у майбутніх курсантів ще багато занять у польових умовах, а згодом на них чекає комплексне практичне заняття та прийняття військової присяги.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ