новини

Заступник міністра внутрішніх справ України Мері Акопян: «Гвардійці, кожним із вас пишається Україна»

14.10.2021 16:16

Заступник Міністра внутрішніх справ України Мері Акопян з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України відвідала Національну академію Національної гвардії України. Зустрічали Мері Акопян начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський та начальник Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ генерал-майор Олег Сахон. 

Візит розпочався із покладання квітів до Стели героїв Академії, які віддали своє життя за територіальну цілісність та незалежність України.

Після покладання квітів, у центрі культури, Мері Акопян привітала особовий склад та вручила нагороди вісьмом військовослужбовцям Національної гвардії України. Так, нагороджено двох офіцерів Академії та шестеро гвардійців Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ.

«Шановне керівництво, офіцери, курсанти! Від імені міністра внутрішніх справ, колегії Міністерства внутрішніх справ, дозвольте мені привітати кожного з вас із Покровою Пресвятої Богородиці, Днем українського козацтва і Днем захисників та захисниць України. Хочу сказати, гвардійці, кожним із вас пишається Україна, - наголосила Мері Акопян. -  Національна гвардія завжди була і є взірцем правоохоронної системи України. І це доводять ті показники довіри суспільства до Національної гвардії України, які ми маємо останні декілька років. Я безмежно горда і щаслива, що маю можливість особисто привітати вас і вручити заслужені нагороди в Національній академії Національної гвардії України. Бажаю кожному з вас наснаги, віри в свої сили, а також пишатися Україною, досягати нових успіхів і бути на сторожі оборони нашої держави як на наших кордонах, у зоні ООС, так і в повсякденному житті. Я сподіваюся, що керівництво Міністерства внутрішніх справ та Національної гвардії України докладатиме максимум зусиль для того, щоб долати проблеми, які в нас є на сьогодні, краще забезпечувати матеріально-технічну базу, доносити керівництву держави важливість уваги, яка повинна приділятися щодо максимально комфортних умов несення військової служби. Впевнена, що крок за кроком із кожним роком ми всього досягнемо - це те, що залежить від керівництва Міністерства внутрішніх справ та Національної гвардії України. А те, що залежить від вас – добре знати свою справу, з честю і гідністю служити та захищати нашу Україну!».

Начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський коротко розповів про історію навчального закладу та специфіку підготовки офіцерських кадрів для потреби військ.

«Сьогодні Академія є основним форпостом підготовки офіцерів, тому для нас надважливо, щоб процес підготовки був сучасним та ефективним, - зазначив Сергій Соколовський. - Кожен, хто навчається в Академії, має вийти з цих стін фахівцем своєї справи. Академія, у першу чергу, отримує нові зразки озброєння та техніки, щоб курсанти мали змогу вивчати їх і, прийшовши у війська, використовувати за призначенням».

Після урочистої частини заступник міністра внутрішніх справ України ознайомилася із умовами навчання, сучасними засобами тренувань та особливостями підготовки вмотивованих офіцерів Національної гвардії України. Мері Акопян відвідала сучасний навчально-тренувальний комплекс з вогневої підготовки, новий спортивний комплекс, кафедру оперативного мистецтва, мовний відділ та музей Академії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ