новини

Збірна Академії стала бронзовим призером на комплексних змаганнях «Динаміада - 2020»

22.10.2020 15:53

Спортсмени збірної команди Національної академії Національної гвардії України взяли участь у чемпіонаті ФСТ «Динамо» України з легкоатлетичного кросу за програмою комплексних змагань «Динаміада – 2020». Змагання проводилися  серед 11 збірних команд закладів вищої освіти МВС України. За регламентом чемпіонату жінки змагалися на дистанції 1 кілометр, а чоловіки зійшлися у забігах на 3 та 5 кілометрів. 

Курсанти командно-штабного та гуманітарного факультетів Ольга Олійник, Станіслав Машталь, Богдан Шкільнюк, Денис Роговий, Максим Ковальчук та Данило Колесник впевнено подолали свої дистанції.

У загальному підсумку наші спортсмени отримали почесну бронзову сходинку та кубок за ІІІ місце серед команд зі всієї України.

«Чемпіонат України з легкоатлетичного кросу проходить щороку і  кожного разу наша збірна отримує кращий результат. Як показує практика, досвідчені курсанти-спортсмени старших років навчання мотивують молодших курсантів до нових перемог», - розповідає тренер збірної Академії з легкої атлетики, викладач кафедри фізичної підготовки та спорту лейтенант Вячеслав Оленченко.

В особистій першості представники Академії також стали призерами. У подоланні відстані в 3000 метрів молодший сержант Богдан Шкільнюк зайняв 1 місце. Сержант Ольга Олійник здобула 2 місце на дистанції 1000 метрів серед жінок. Старший солдат Максим Ковальчук посів 3 місце на дистанції 1000 метрів серед чоловіків.

«Легкою атлетикою я почала займатися з першого року навчання. Вже третій раз беру участь у цьому чемпіонаті і посідаю призове місце. Конкуренція звісно відчувалася, адже всі учасники були добре підготовлені до змагань.  На мою думку, ми змогли показати себе з кращого боку, виборовши бронзу в інших збірних команд», – ділиться враженнями сержант Ольга Олійник.

Вітаємо переможців та бажаємо їм нових спортивних досягнень в майбутніх змаганнях.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ