новини

Здобувачі вищої освіти Академії взяли участь у конференції «Language of Interoperability»

10.02.2021 16:46

На кафедрі іноземних мов Національної академії Національної гвардії України під керівництвом завідувача кафедри Лариси Стрілець та доцентів кафедри іноземних мов Світлани Кумпан та Яни Старченко вчетверте пройшла  науково-практична конференція «Language of Interoperability». Захід було організовано для здобувачів другого рівня вищої освіти тактичного та оперативного рівня денної та заочної форми навчання. У конференції взяли участь понад 50 учасників.

У цьому році, зважаючи на карантинні обмеження через пандемію COVID-19, захід було проведено в гібридному форматі, поєднуючи дистанційну участь з традиційними пленарним та секційними засіданнями з дотриманням усіх вимог безпеки та дистанціювання. 

Відкрив конференцію начальник відділу кадрів Академії підполковник Костянтин Сердюк.

«Знання іноземних мов у кар’єрі сучасного офіцера давно вже стало вимогою часу. Більше того, з можливостями, які виникають перед військовослужбовцями Національної гвардії України у зв’язку з розвитком міжнародної співпраці, офіцери мають широкий спектр для розвитку, - зауважив Костянтин Сердюк. - Висококваліфіковані військові кадри із знанням іноземної мови - нагальна потреба в Україні. Шановні офіцери, робіть крок на зустріч майбутньому вже сьогодні!».

Серед запрошених на пленарне засідання офіцерів Академії був також cтарший викладач мовного центру підполковник Володимир Лютий, який охоче поділився власним досвідом щодо особливостей іншомовної комунікації в міжнародному середовищі.

Під час конференції англійською мовою були обговорені нагальні питання розбудови Національної гвардії України та Збройних сил України, переходу логістики на стандарти НАТО, шляхи удосконалення озброєння та оснащення підрозділів.

«Той факт, що конференція проходить англійською мовою, допомагає офіцерам подолати мовний бар’єр та готує до спілкування з потенційними партнерами країн НАТО», - зазначив командир групи заочного відділення Микола Гарбуз.

Начальник науково-дослідного управління військово-технічної політики Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних сил України полковник Антон Гультяєв додав, що подібні заходи є справжнім трампліном для молодих науковців та подякував за можливість обмінятися професійним досвідом англійською мовою.

По закінченню конференції учасникам були вручені сертифікати.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ