новини

Зміни у системі підготовки офіцерів. Іноземні представники сприятимуть оновленню освітніх програм Академії

11.03.2020 16:02

У Національній академії Національної гвардії України відбулася зустріч керівництва, представників групи радників з питань доктрини та освіти (DEAG) й Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (UNIFIER).

Метою візиту іноземців стала презентація командуванню Академії проєкту щодо трансформації програми підготовки майбутніх офіцерів НГУ та обговорення деталей подальшої співпраці.

Проаналізувавши освітню систему Академії, міжнародні партнери розробили проєкт, метою якого є інтегрування принципів НАТО у навчання військовослужбовців. Проєкт розрахований не менше ніж на 5 років.

«Ми обрали Академію, тому що це унікальний навчальний заклад, який має широке коло можливостей та бажання покращувати професійний рівень підготовки офіцерів. Найголовнішим є те, що Академія як в цілому і Національна гвардія має основну ціль – привести професійну підготовку до стандартів НАТО. Ви – єдині, хто з військових України це впроваджує», - зазначив радник НГУ від Групи радників з питань доктрини та освіти (DEAG) майстер сержант Даніель Насереддін.

Міжнародні представники зазначили, що запропоновані зміни торкнуться лише незначної частини (приблизно 10%) існуючої програми. Зміни не вплинуть на фактичну тактику та процедури виконання, але будуть зосереджені на процесах планування та прийняття рішень, а також сумісності документації. Вони надаватимуть допомогу Академії та всебічно сприятимуть впровадженню нових програм підготовки.

Начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський підтримав ідею освітньої трансформації та обговорив початок роботи пілотного проєкту професійної підготовки офіцерів.

«Ми завжди готові до змін та співпраці. Колектив Академії прагне до розвитку, покращення навчального процесу, - наголосив генерал-лейтенант Сергій Соколовський. - Ми вже почали впроваджувати процедури та принципи НАТО у навчальний процес Академії. Усі пропозиції, які ми сьогодні отримали щодо покращення системи підготовки офіцерів є пріоритетними для нас. Ми будемо працювати у цьому напрямку».

Підсумком зустрічі стала домовленість обох сторін щодо формування та початку роботи спільної робочої групи. У травні цього року у навчальному закладі пройде зустріч, під час якої представники ознайомляться з документацією та визначать процедуру планування.

За попередньою домовленістю початок пілотного проєкту відбудеться у вересні поточного року.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ