новини

Знавці української мови стали переможцями мовного марафону

29.12.2021 10:01

Курсанти Національної Академії Національної гвардії України стали переможцями ІІ Всеукраїнського відкритого марафону з української мови.

Марафон проводиться із метою розвитку в учнівської та студентської молоді стійкої мотивації й свідомого прагнення до вивчення української мови, формування компетентностей комунікативно доцільно й виправдано користуватися засобами мови в різних життєвих ситуаціях і сферах спілкування.

Марафон проходив у дистанційному форматі з 12 листопада по 5 грудня. Завдання розміщувалися у чотири етапи на платформі HUMAN. Перехід на наступний етап марафону відбувається за умови виконання завдань попереднього етапу, незважаючи на кількість балів, які набрав учасник за результатами перевірки. Для учасників були підготовлені завдання з лексикології й фразеології, граматики, правопису, а також завдання на роботу з текстом.

«Я кожного року запрошую курсантів брати участь у мовних конкурсах. Всеукраїнський мовний марафон – це новий та цікавий формат, і взяли в ньому участь найактивніші курсанти, - розповідає професор кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Поліна Ткач. -  Участь у марафоні урізноманітнить навчальний процес курсантів, надасть можливість підвищити знання української мови та збагатить новим досвідом».

Усього в категорії «Студенти негуманітарних факультетів закладів вищої освіти» взяли участь 265 студентів і курсантів. Від Академії Нацгвардії участь у марафоні взяли найактивніші знавці мови - курсантка гуманітарного факультету Марина Рябчук та курсант командно-штабного факультету Анатолій Тютченко.

«Я вважаю, що мова – це ДНК нації. Це те, що нас єднає, зближує, відрізняє від жителів усіх інших країн. Ми маємо цінувати таку особливість і робити все можливе, аби українська мова процвітала і єднала нас надалі. Я щиро рада, що в нашій державі є той актив викладачів, філологів, які навіть в умовах карантину створюють онлайн-платформи з інтерактивними завданнями. Всеукраїнський відкритий марафон допоміг мені згадати важливі правила, тому я впевнена, що такі конкурси роблять неоціненний внесок у грамотність української молоді», - зазначила курсантка гуманітарного факультету Марина Рябчук.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ