новини

Зустріч начальника Академії з майбутніми слухачами оперативно-тактичного рівня підготовки

20.07.2020 12:57

 

Начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський поспілкувався з кандидатами на вступ до оперативно-тактичного факультету Академії. Для складання вступних випробувань до Академії Нацгвардії прибуло 260 офіцерів, які планують навчатися за освітнім ступенем «Магістр» оперативно-тактичного рівня підготовки.

Спочатку до уваги присутніх було представлено презентаційний фільм про навчання в Академії Нацгвардії, потім офіцери дізналися більше про матеріально-технічну базу навчального закладу. Далі генерал-лейтенант довів основні вимоги щодо перебування офіцерів на території навчального закладу, загальний порядок складання іспитів та представив членів приймальної комісії.

«Бажаю всім офіцерам вдало скласти іспити. Одразу зазначу, що ви повинні розраховувати тільки на власні сили та бути готовими до вагомої самовіддачі, адже цього року чималий конкурс на навчання, - наголосив Сергій Соколовський. – На сьогодні, ваше головне завдання – якнайкраще скласти вступні іспити. Військовослужбовці, які покажуть найвищі результати залишаться навчатися в Академії».

До складання іспитів допускаються військовослужбовці Національної гвардії України та інших збройних формувань. Навчання майбутніх слухачів передбачено за денною формою, протягом двох років, а для заочної форми термін навчання складає три роки. Вже завтра в офіцерів розпочнуться вступні випробування.  

Вступні іспити триватимуть протягом тижня. Для отримання додаткової інформації буде проведено спеціальні консультації. Майбутні слухачі оперативно-тактичного рівня підготовки матимуть можливість навчатися за такими спеціальностями як військове управління, державна безпека та забезпечення військ. Відповідно до обраних спеціальностей, кандидати на вступ складатимуть комплексний та додатковий іспити, а також іспити з іноземної мови та фізичної підготовки. 

Встановлено, що конкуренції під час складання іспитів між військовослужбовцями Національної гвардії України та інших збройних формувань не буде. Рейтинги нацгвардійців будуть подаватися  окремими потоками від інших збройних формувань. Наприкінці тижня буде організовано мандатну комісію, головним завданням якої стане доведення результатів іспитів до військовослужбовців та зазначення прізвищ тих, хто став слухачем оперативно-тактичного рівня підготовки.         

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ