новини

В Академії Нацгвардії обговорили питання викладання іноземної мови професійного спілкування

29.01.2020 17:51

На кафедрі іноземних мов пройшов міжвузівський науково-методичний семінар з актуальних питань викладання іноземної мови професійного спілкування у вищих навчальних закладах.  У семінарі взяли участь представники шести провідних вишів Харкова. Організували захід завідувач кафедри іноземних мов Лариса Стрілець, доценти кафедри іноземних мов Світлана  Кумпан та Яна Старченко.

Учасники виступали з доповідями як на українській, так і на англійській мовах.

Під час плідної дискусії викладачі обговорили актуальні питання щодо застосування активних методів навчання та новітніх технологій, групових технологій організації навчальної діяльності у закладах вищої освіти. Також розглянули проблеми  використання комп’ютерних технологій в системі оцінювання здобувачів вищої освіти.

«Зараз в Нацгвардії активно розвиваються міжнародні відносини. В цьому контексті одним з найважливіших питань постає знання англійської мови. Ми прикладаємо багато зусиль, аби слухачі Академії активно підвищували рівень знань. Мета цього семінару – обмінятися досвідом з провідними викладачами харківських вишів та визначити спільні напрями співпраці», - зазначила завідувач кафедри іноземних мов Лариса Стрілець.

Під час виступу, завідувач кафедри іноземних мов Харківського національного університету внутрішніх справ Олена Орлова у своїй доповіді зробила висновок, що якісна підготовка майбутніх викладачів, з урахуванням всіх умов сьогодення  - є запорукою ефективного навчання спеціалістів.

Учасники дійшли висновку, що у процесі викладання мов викладач повинен поєднувати традиційні методи з новітніми інноваційними тенденціями. І це значно підвищить й оптимізує активність та продуктивність слухачів у процесі вивчення мов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ