новини

Як знання іноземної мови допоможе у кар’єрі військовослужбовцю Нацгвардії?

07.02.2020 17:20

Бажаєте брати участь у миротворчих місіях, навчаннях міжнародного рівня, працювати з міжнародними військовими експертами або ж стати не просто військовим, а міжнародним фахівцем? Вчіть іноземну мову!

В Національній академії Національної гвардії України для цього створені всі умови. А сучасні методики викладання дозволяють вільно заговорити на англійській чи французькій незалежно від вашого бекграунду.

Вже четвертий рік поспіль по 2 рази на рік офіцери Національної гвардії України вивчають іноземні мови на базі мовного відділу Академії.

Цього разу інтенсивні мовні курси з вивчення іноземних мов проходить 22 військовослужбовця з підрозділів Національної гвардії. 18 гвардійців вивчають англійську мову, інші 5 - французьку.

«З цього року навчання на інтенсивних мовних курсах з вивчення іноземних мов розпочато з використанням більш інтерактивної програми. Передбачене доволі інтенсивне навантаження, яке дозволяє повністю на 12 тижнів зануритися у середовище іноземної мови. Це дозволить військовослужбовцям в подальшому вільно спілкуватися з представниками іноземних делегацій та брати участь у різних міжнародних заходах. А викладачі, які пройшли підвищення кваліфікації в Канадському центрі викладачів іноземних мов, використовують новітні технології світового досвіду і застосовують ці знання у навчанні», - розповідає старший викладач відділення мовної підготовки мовного відділу майор Ілля Ященко.

Заняття проходять за спеціальною програмою Бюро міжнародної мовної координації (BILC). Під час навчання слухачі відпрацьовують навики спілкування, читання, аудіювання та письма. Ці чотири показники є ключовими в оцінюванні, як повноцінного учасника міжнародної діяльності. Загалом для вивчення іноземних мов офіцерами Національної гвардії відведено 540 аудиторних годин.

Також для навчання вперше задіяна нова лінгафонна лабораторія. Вона налічує 15 комп’ютерів-моноблоків та обладнана мультимедійним проектором, інтерактивною дошкою і смарт телевізором, що розширює можливості доступу до інформації при вивченні іноземних мов. За допомогою навушників є можливість персонально спілкуватися викладачу з кожним слухачем для відпрацювання певних елементів у оволодінні  іноземними мовами.

За першими відгуками офіцерів, заняття проходять у цікавій, динамічній, інтерактивній формі. Своїми враженнями поділився старший офіцер відділу підготовки до несення патрульної служби Міжнародного центру підготовки підрозділів Нацгвардії старший лейтенант Олексій Гавришенко.

«Робота в міжнародному центрі спрямована на співпрацю зі спеціалістами з інших країн, які приїздять для обміну досвідом. Для цього потрібно впевнено володіти англійською мовою. В червні цього року я їду у відрядження до м. Віченца, Італійської Республіки. Там будуть організовані спільні навчання на англійській мові з італійськими карабінерами за участю декількох країн. Також знання іноземної мови - це можливість стати кандидатом для проходження служби у міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки», - говорить учасник курсів.

Після успішного проходження курсів, військовослужбовці отримають сертифікати, а отже й подальшу можливість прийняття участь від Національної гвардії України в заходах міжнародного співробітництва.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ