новини

На Харківщині пройшли заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15.02.2020 11:50

У Харкові на меморіальному комплексі загиблих воїнів-інтернаціоналістів пройшов мітинг з нагоди 31-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.

У заході взяли участь ветерани війни в Афганістані, родичі загиблих військових, керівництво міста та області, представники духовенства, громадських організацій і жителі міста.

Участь у заході взяв й начальник Академії Національної гвардії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. Разом з командуванням інших силових структур він поклав квіти до пам'ятника. Усі присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Довідка. Афганська війна (1979-1989) - військовий конфлікт на території Демократичної Республіки Афганістан. Виведення радянських військ з Афганістану, відповідно до укладених Женевських угод про політичне врегулювання становища навколо ДРА, розпочався 15 травня 1988 року і тривало вісім місяців. 15 лютого 1989 року останні підрозділи радянських військ залишили територію Афганістану. З 2004 року цей день відзначається як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ