новини

Академія НГУ продовжує плідну співпрацю з Національною академією оборони Латвійської Республіки

10.04.2024 09:27

У Національній академії Національної гвардії пройшла зустріч іноземної делегації Латвійської Республіки з керівництвом Академії НГУ, представниками відділу євроатлантичної інтеграції, мовного відділу, навчально-наукового центру організації освітнього процесу, методичного відділу навчально-наукового центру організації освітнього процесу, центру перепідготовки та підвищення кваліфікації та відділу координації підготовки у ВНЗ (НЦ) департаменту професійної підготовки Головного управління НГУ. Від латвійської делегації прибули начальник відділу планування та забезпечення навчання, начальник тактичного курсу Сухопутних військ та головний сержант підготовки та доктрини командування штабу Національної академії оборони Латвійської Республіки.

«Ми раді вітати вас в Україні. Я дякую вашому уряду за підтримку нашої країни та безпосередньо особовому складу Національної академії оборони Латвії за ту допомогу, яку ви надаєте Національній гвардії України та нашому закладу вищої освіти. За невеликий час нашої співпраці спільними зусиллями ми виконали значний обсяг важливої роботи. Для нас це дуже цінно. Я переконаний, що така співпраця важлива як для української, так і для латвійської сторін. Впевнений, що у подальшому напрямки нашого співробітництва будуть лише розвиватися та покращувати ефективність наших освітніх закладів», - зазначив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Метою зустрічі було обговорення спільних кроків та перспективних напрямків співробітництва. Акцент був направлений на підписанні плану спільних дій на 2024 рік в рамках виконання Меморандуму про співробітництво між Академією Національної гвардії та Національною академією оборони Латвійської Республіки. Він передбачає залучення особового складу обох сторін як для курсів підвищення кваліфікації, так і для проходження кар’єрних курсів.

«Хочу подякувати вашому особовому складу за плідну працю та постійне залучення в рамках Меморандуму про співробітництво між нашими освітніми закладами. Ми готові обговорити усі результати нашої співпраці, які вже маємо на сьогоднішній день, а також обов’язковим питанням на порядку денному вважаю розробку плану спільних заходів на 2025 рік», - звернувся до присутніх начальник відділу планування та забезпечення навчання Національної академії оборони Латвійської Республіки підполковник Гундарс Соколовскіс.

Окрім того, присутні обговорили питання неформальної освіти, перспективи співробітництва у напрямках розбудови підготовки сержантського складу НГУ та розвитку мовної підготовки, що стосується підвищення кваліфікації викладачів, навчання тестологів та можливості розробки спільних програм.  

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ