новини

Академію НГУ відвідав Аташе з правоохоронних питань Французької Республіки

20.03.2024 17:03

У Національній академії Національної гвардії пройшла зустріч іноземної делегації Французької Республіки з керівництвом Академії НГУ, представниками відділу євроатлантичної інтеграції та мовного відділу. Від французької делегації прибули аташе з правоохоронних питань Посольства Французької Республіки в Україні, офіцер взаємодії офісу аташе з правоохоронних питань Посольства Французької Республіки в Україні та помічниця аташе з правоохоронних питань.

У ході зустрічі аташе та члени делегації ознайомилися з історією Академії, напрямками підготовки та можливостями освітнього закладу. Присутні обговорили перспективи можливих напрямків співробітництва між Академією та навчальними закладами жандармерії Французької Республіки.

«Від себе особисто та особового кладу Академії хочу висловити подяку Вам та всьому персоналу Посольства Франції в Україні, подякувати за вклад вашої держави в нашу боротьбу за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність. Вашу підтримку важко переоцінити! Впевнений, що наші сьогоднішні зусилля сприятимуть прискоренню нашої спільної перемоги», – звернувся до гостей начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Начальник Академії зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення російської федерації, в Академії пройшло багато змін пов’язаних з освітнім процесом. Зокрема, відповідно до вимог часу, започатковуються нові дисципліни, впроваджуються передовий досвід та новітні технології, постійно ведеться робота з оновлення освітніх програм та приведення їх до європейських стандартів. 

З огляду на специфіку правоохоронних систем України та Франції, важливість співробітництва у сфері безпеки та оборони, на продовження добрих традицій, які вже започатковані між Національною академією Національної гвардії України та навчальними закладами Національної жандармерії Франції  було запропоновано започаткування формальних відносин між освітніми установами жандармерії Французької республіки та Академії, шляхом підписання меморандуму, угод про наміри про співпрацю.

Така співпраця є особливо своєчасною та доречною з огляду на те, що в лютому місяці поточного  року була підписана «Безпекова угода між Україною та Францією». Головним меседжем угоди є підтримка інтеграції України до європейських та євроатлантичних інституцій, зокрема шляхом підтримки вступу України до ЄС та оперативної сумісності з НАТО.

«Ми дякуємо вам за зустріч та висловлюємо шану усьому українському народу. Я вражений тим, як вам вдається продовжувати жити, захищати країну та продовжувати підготовку майбутніх офіцерів», – наголосив аташе з правоохоронних питань Посольства Французької Республіки в Україні полковник Жан-Марк Шамбон.

Аташе зазначив, що співробітництво повинно мати системний характер та унікальність щоб не дублювати роботу, яка вже є з іншими інституціями, що в свою чергу буде робити співпрацю цілеспрямованою та тривалою.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ