новини

Чому важливо бути донором крові саме зараз-пояснили курсанти Академії Національної гвардії України (відео)

06.05.2020 09:05
«В темні часи добре видно світлих людей» -, ця фраза письменника Е.М. Ремарка відображає дії кожного під час карантину у державі.

Від того, що пандемія торкнулася України,  громадян які потребують переливу крові, нажаль, не стало менше. А через режим самоізоляції, кількість донорів суттєво зменшилась.

Для вирішення проблеми Національна гвардія України долучилась до  благодійної акції «День донора». Її суть полягає у тому, що військовослужбовці країни

здають кров у спеціалізованих центрах міст де несуть службу. Благодійна акція триває два місяці. Брати участь можна та навіть потрібно не тільки військовим, а й усім бажаючим.

Цього року курсанти командно-штабного факультету Академії Національної гвардії України стали донорами у Харківському обласному центрі служби крові. Таким чином ще 26 гвардійців взяли участь у благодійній акції.

«Ми з хлопцями не перший раз стаємо донорами, тому залюбки згодилися зробити добру справу ще раз, тимпаче оновлення крові корисне і для власного організму», - розповідає старший сержант Дмитро Губерницький.

Нагадаємо, що на минулому тижні у акції взяли участь курсанти гуманітарного факультету. А наступними після командно-штабного факультету, планують долучитися до акції курсанти факультету логістики.

«Я задоволенний тим, що саме військові показують приклад того, як допомагати громадянам. Важливо пам’ятати, що захищати життя та здоров’я громадян можно не тільки зі зброєю у руках», - поділився думками курсовий офіцер лейтенант Роман Лазар.

Варто зазначити, що курсанти були донорами не вперше. Минулого року більше сотні військовослужбовців взяли участь у благодійному марафоні «Червона лінія життя» та здали кров для онкохворих дітей, малюків що народилися з недостатньою вагою та громадянам за потребами.
Ну і пам’ятаємо, що від добрих справ не існує карантину.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ