новини

День єднання в Академії Нацгвардії

16.02.2022 16:00

У Національній академії Національної гвардії України пройшли заходи з нагоди Дня єднання.

На стройовому плацу та у навчальному центрі Академії урочисто підняли Державний Прапор та виконали Гімн України.

«Шановні офіцери та курсанти! Сьогодні ми відзначаємо День єднання, що символізує посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. День єднання – це свято, яке об’єднує і символізує готовність українського народу захистити свою державу. Слава Україні!», - звернувся до присутніх начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Крім того, начальник Академії взяв участь у церемонії підняття Державного Прапору України на Сергіївському майдані.

На заході були присутні були присутні керівники області та міста, представники державних установ і громадських об’єднань, національно-культурних товариств. Біля флагштока хор ХНАТОБ/«Схід Opera» виконав гімн України.

Заступник начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Юрій Лісняк та офіцери-магістри оперативного факультету майори Дмитро Тробюк та Сергій Гиренко взяли участь у заході з нагоди Дня єднання у Харківському міжнародному медичному університеті. На заході були присутні 350 студентів, серед яких лише 80 розмовляють українською мовою, інші - англомовні. Офіцери Академії, маючи міжнародний досвід та вільно спілкуючись англійською мовою, розповіли про консолідацію суспільства навколо територіальної цілісності, соборності та захисту незалежності України.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ