новини

Державні іспити - майбутні командири

06.06.2020 09:10

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України продовжується державна підсумкова атестація випускників.

Цього тижня курсанти командно-штабного факультету склали комплексний іспит за фахом. Іспит був розподілений на декілька етапів.

Перший день екзамену включав теоретичну і практичну частини з тактико-спеціальної підготовки, тактики, військової топографії, військово-інженерної підготовки, військової розвідки та військового зв’язку. Питання, які виносилися на залік, охоплюють порядок роботи командира підрозділу спеціального призначення з організації і виконання службово-бойових завдань та командира механізованого взводу при підготовці та веденні загальновійськового бою. Під час практичної частини випускники виконували нормативи з тактичної підготовки та відпрацьовували графічні документи на топографічних картах.

Другий день комплексного іспиту присвячений бойовому застосуванню озброєння. Курсанти виконували вправи навчальних стрільб з пістолетів, кулеметів, штурмових та снайперських гвинтівок, гранатометів та бойових машин.

Оцінювала роботу комісія, до складу якої входили представники Головного управління та територіальних управлінь Національної гвардії України та викладацький склад Академії.

«На комплексний екзамен виносилися питання з основних дисциплін, які курсанти вивчали протягом усього навчання. Випускники добре підготувалися не лише теоретично, а й практично. Результати екзамену показали, що курсанти готові виконувати свої функціональні обовязки за призначенням», - зазначив начальник кафедри тактико-спеціальної підготовки Академії полковник Віталій Панченко.

Попереду у випускників ще півтора тижня складання державної атестації, після чого отримання лейтенантських погонів та випуск.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ