новини

Гвардійці з військ пройшли підготовку на командному курсі тактичного рівня (L1)

04.12.2023 17:35

У Національній академії НГУ завершився черговий курс підготовки військовослужбовців, які навчалися за програмою командного курсу тактичного рівня (L1).

Слухачі курсу вивчали матеріали з дисциплін визначених програмою підготовки. Основна увага приділялася вивченню вогневої, тактичної, інженерної підготовки, тактичної медицини, військової топографії, військової психології та інші.

«Специфіка військового навчання дала можливість ефективно працювати в команді, діяти в різних умовах бойової обстановки та швидко приймати рішення в умовах стресу. Викладачі надають нам дійсно необхідне. – ділиться враженнями випускник курсу лейтенант Плугін Андрій. - Також, важливо відзначити велике значення тактичного мислення. Це розвивалося постійно, особливо на заняттях з тактичної підготовки.»

Одним з головних напрямків курсу була тактична підготовка. Слухачі відпрацьовували питання роботи командира взводу (роти) з планування та управління в ході бою. Вони здобули необхідні знання, які знадобляться їм в ході виконання бойових завдань. Особливу увагу під час практичних занять викладачі звертали на процес планування бою за стандартами НАТО (TLP).

 

По завершенню курсу усі військовослужбовці склали комплексний екзамен та отримали сертифікат.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ