новини

Керівництво Академії Нацгвардії вшанувало пам'ять загиблих воїнів-афганців

15.02.2022 15:13

У Харкові на Меморіальному комплексі загиблим у Демократичній Республіці Афганістан пройшов мітинг з нагоди 33-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану та до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У заході взяло участь керівництво області та міста, ветерани-афганці, воїни АТО та ООС, представники громадськості, духовенства та мешканці міста.

Участь у заході взяли й начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський та заступник начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Юрій Лісняк. Разом з командуванням інших силових структур вони поклали квіти до пам'ятника. Усі присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Довідка: Афганська війна (1979-1989) - воєнний конфлікт на території Демократичної Республіки Афганістан. Виведення радянських військ з Афганістану, відповідно до укладених Женевських угод про політичне врегулювання становища навколо ДРА, почалося 15 травня 1988 року і тривало дев'ять місяців. 15 лютого 1989 року останні підрозділи радянських військ залишили територію Афганістану. За 10 років воєнних дій в Афганістані загинуло понад 200 харків'ян. З 2004 року 15 лютого відзначається як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ