новини

Курсанти Академії готуються до бойового застосування комплексів на тренажерах-симуляторах

25.04.2024 16:30

 

Важливим елементом у підготовці справжнього фахівця, безперечно, є велика кількість практичних занять. Саме з цією метою курсанти Національної академії Національної гвардії України навчаються на динамічних тренажерах.

Тренажери створені для імітації протитанкових ракетних комплексів «Фагот», «Стугна-П», «Корсар» та зенітно-ракетного комплексу «Ігла», «FIM-92 Stinger» і моделюють реальні бойові умови.

Навчають курсантів викладачі кафедри вогневої підготовки за спеціально розробленою програмою. Курс підготовки з володіння ПТРК та ПЗРК для військовослужбовців включає теоретичну та практичну частини.

 

«Важливим поповненням на оснащенні Академії є тренажер-симулятор протитанкового ракетного комплексу FGM-148 Javelin, програмне забезпечення якого розроблено за допомогою двигуна Unreal Engine. Такий двигун використовується у створенні сучасних комп’ютерних ігор та наближає графіку на екрані до реальних бойових умов», - зазначив викладач кафедри вогневої підготовки підполковник Євген Гарбар.

 

Під час відпрацювання практичних дій інструктори та викладачі з вогневої підготовки застосовують програмне забезпечення тренажерів для моделювання мішеневої, фонової обставини, здійснюють постановку активних та пасивних завад.

 

«Я навчаюсь в Академії 3 роки і для мене приємно бачити, що зміни у підходах підготовки офіцера рухаються в сторону модернізації та інтерактивності. Твоє навчання проходить не лише в окопах, а й за сучасними тренажерами. Це значно розширює мислення, а в моральному плані у розумінні таких підходів навчання відчувається власна цінність», - розповів курсант командно-штабного факультету Олександр.

 

Надалі, Академія Національної гвардії України планує поповнювати навчальну базу динамічних тренажерів та модернізувати програмне забезпечення.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ