новини

Курсанти Академії на картах вчаться приймати рішення до ведення оборонного бою

19.02.2020 11:38
З курсантами четвертого року навчання командно-штабного факультету проведено заняття з тактики на тему «Механізований батальйон в оборонному бою». Основною метою заняття є надати практичні навички курсантам щодо прийняття рішення в оборонному бою та його

 

З курсантами четвертого року навчання командно-штабного факультету проведено заняття з  тактики на тему «Механізований батальйон в оборонному бою». Основною метою заняття є надати практичні навички курсантам щодо прийняття рішення в оборонному бою та його оформлення на карті.

Заняття провів старший викладач кафедри тактики полковник запасу Олександр Лиходій.

За декілька днів до заняття, курсантам видали топографічні карти. Вони ознайомились з порядком прийняття рішення на карті, а сьогодні це рішення було перевірено викладачем та озвучено кожним з курсантів.

«Нашою головною метою є навчити курсантів приймати рішення на рівні командира роти та командира батальйону. Крім того, гвардійці вже досконало на картах користуються тактичними знаками країн НАТО. Переконаний, що завдяки таким заняттям, ми матимемо добре підготовлених фахівців, які зможуть керувати підрозділом у будь-яких видах бою», - зазначив Олександр Лиходій.

Так, на картах курсанти нанесли положення противника, його імовірні дії. Кожен гвардієць визначився з побудовою бойового порядку батальйону, розкрив основні питання організації взаємодії та управління. Усвідомлюючи отриману задачу, курсант в ролі командира батальйону повинен був зрозуміти замисел командира бригади, завдання, місце і роль батальйону в бою, а також положення і завдання сусідніх підрозділів і умови взаємодії з ними.

«Протягом заняття ми мали вивчити тактичне завдання та нанести вихідну обстановку на робочу карту. Після таких занять починаєш більш впевнено усвідомлювати чіткість своїх дій, отримавши певну задачу», - розповідає курсант Сергій Покотило.

                                               

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ