новини

Курсанти Академії Національної гвардії України посіли призові місця на чемпіонаті з практичної стрільби

25.03.2024 13:11

Курсанти Академії Національної гвардії України змагались у міжвідомчому чемпіонаті з практичної стрільби серед вищих військових навчальних закладів України.

Участь у змаганнях взяли представники Національної академії Національної гвардії України, Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова, Національного університету оборони України, Національної академії внутрішніх справ та Національної академії СБУ.

«Впевнений, що ті навички, які ви сьогодні демонструєте і тренуєте, допоможуть вам в майбутньому за необхідності нищити ворога та захищати нашу державу», – підкреслив у привітанні учасників змагань ректор Академії СБУ Андрій Черняк.

Курсанти закладів змагались у чотирьох дисциплінах. За результатами усіх вправ курсанти Національної академії Національної гвардії України вибороли друге загальнокомандне місце. Зокрема, особисту нагороду у вправі серед жінок здобула курсантка Анастасія Полтавченко, яка посіла друге місце в особистій першості у вправі № 1 серед жінок. У змаганнях серед чоловіків курсант Роман Черкашин посів перше місце в особистій першості у вправах №3 та №4. Владислав Комаров посів друге місце особистої першості у вправі №2. Олександр Кишко став другим у в особистій першості у вправі №4.

«Мені дуже сподобалась організація чемпіонату, із захопленням виконував всі вправи чемпіонату. Також вдячний нашим викладачам, які навчили нас стрільбі та підтримували на змаганнях»,- розповідає курсант гуманітарного факультету Роман Черкашин.

Чемпіонат проходив на базі Національної академії Служби Безпеки України, після завершення організатори привітали переможців і призерів та вручили їм заслужені нагороди.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ