новини

Курсанти Академії розповіли учням про важливість професії військового

27.10.2023 11:50

Курсанти Національної академії Національної гвардії України відвідали заклади середньої освіти та розповіли учням про важливість НГУ в сучасних умовах, забезпечені безпеки і оборони нашої країни.

Гвардійці показали можливості  спецпризначенців в різних умовах бойової обстановки, продемонстрували використання дронів у військових цілях, разом з учнями виконували неповне розбирання, та збирання після неповного розбирання АК–74.

Спецпризначенці продемонстрували процес затримання злочинців та реагування на екстремальні ситуації, використовуючи сучасне обладнання та методи бойової підготовки. Учні мали можливість побачити, як ефективно працюють спеціалізовані підрозділи НГУ та зрозуміти важливість їхньої ролі в забезпеченні безпеки громадян.

«Наразі країні як ніколи потрібні професійні військові, які захищатимуть цілісність та незалежність. Необхідно спілкуватися з молоддю та надавати можливість усвідомлювати усю важливість військової професії у країні, де йде війна. Тому, ми відповідально поставилися до цього заходу та виклалися на максимум», - зазначив солдат Валентин Кравець.

Після показового виступу, курсанти НГУ перейшли до навчання школярів медичній допомозі. Гвардійці докладно пояснили процедури надання першої медичної допомоги вразливим особам та пораненим в бойових умовах. Учні отримали можливість попрактикуватись наданню медичної допомоги під керівництвом військових.

Після проведення заходу багато хто зі школярів ставили окремо питання стосовно вступу та навчання.

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ