новини

Курсанти Академії затримали правопорушника під час патрулювання

27.04.2020 14:13

Цього тижня курсанти командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України старший солдат Анатолій Тютченко, курсант Іван Будник та Микола Самусенко разом з офіцером поліції проходили патрулювання на своєму маршруті у Новобаварському районі міста Харків.

Після 10 хвилин патрулювання до військовослужбовців під’їхав на велосипеді невідомий їм чоловік та повідомив, що став свідком злочину. Правоохоронці відразу вирушили на місце події щоб з’ясувати ситуацію.

Як виявилося між двома перехожими виникла сутичка. Неповнолітній хлопець вчинив хуліганські дії проти 60-ти річного чоловіка, а саме наніс тілесні ушкодження чоловіку  гострим предметом.

Оцінивши ситуацію полійцейський та гвардійці швидко прийняли рішення затримати правопорушника. Вони викликали слідчо-оперативну групу та передали затриманого. Як виявилося, хлопець, який напав на чоловіка був двічі засуджений та знаходився у розшуку.

Нагадаємо, що курсанти Національної академії НГУ разом з працівниками Національної поліції несуть службу з охорони громадського порядку у Харкові. Кожен день до служби залучається близько двохсот курсантів. Службу несуть спільними пішими нарядами у захисних масках та рукавичках. Маршрути патрулювання пролягають через паркові зони, зони відпочинку, дитячі майданчики та інші місця, де можуть збиратися великі компанії людей. Основне завдання правоохоронців – роз’яснити громадянам вимоги карантинних заходів, які запровадив Кабінет Міністрів України 4 квітня та пояснити, що це зроблено для їх захисту та недопущення розповсюдження коронавірусу.

Відділ міжнародних зав’язків, інформації і комунікації НА НГУ