новини

Курсанти Академії згадали Тараса Шевченка рядками з його поезії

11.03.2020 15:14

На гуманітарному факультеті Національної академії Національної гвардії пройшов захід з нагоди вшанування пам’яті великого борця за долю України – Тараса Григоровича Шевченка.

Курсанти згадали роки життя поета, його творчість та зачитали вірші, чим вшанували пам'ять Великого Кобзаря.  

Кульмінацією заходу став виступ трьох курсантів факультету, які представили творчість поета в новій сучасній інтерпретації. Курсантки Марія Семьонова та Софія Позняковська грали на бандурах, а курсант Дмитро Ментянник під звуки бандур зачитав вірш «Зоре моя вечірняя» Тараса Шевченка як реп-композицію.

«Спадок, що створив Тарас Шевченко понад два століття тому, є й досі актуальним, злободенним та особливим. Завдяки креативному підходу та свіжому погляду наших курсантів, безліч текстів, образів, картин отримали друге життя в 21 столітті. Тому 206 рік народження Шевченка – це привід не лише вшанувати пам’ять Великого Кобзаря, але й згадати творчість, яка не втрачає своєї популярності», - зазначив начальник гуманітарного факультету  полковник Сергій Іщенко.

На Київському факультеті також пройшов захід присвячений вшануванню Тараса Шевченка, а саме читання віршів. Під час конкурсу курсанти кожної навчальної групи виступали з віршами поета. Журі оцінювали декламаторські вміння та акторські здібності читача. Переможцем конкурсу став курсант першого року навчання Олександр Прохоров.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ