новини

Курсанти Академії змагались за першість у боксі

19.12.2023 14:58

Чемпіонат був присвячений Дню Збройних Сил України та проходив за Олімпійською системою розіграшу. Всі учасники були розділені за ваговими категоріями. У поєдинках взяли участь 40 спортсменів. Підтримати гвардійців прийшов професійний боксер Роман Головащенко:

«Ви обрали для себе відповідальний шлях – бути офіцером. І мені як професійному спортсмену приємно, що захисники обирають бокс для свого спортивного розвитку. Перед змаганнями я бажаю вам чесних та технічних поєдинків, хай навіть на рингу ваше серце залишається чистим та добрим».

 

Перед змаганнями гвардійці хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого на російсько-українській війні випускника лейтенанта Дениса Вербицького, який торік посів третє місце на Чемпіонаті Академії з боксу.

 

Після запеклих поєдинків першість у вагових категоріях вибороли наступні курсанти:

Вагова категорія до 60 кг–Даніїл Касатонов–командно-штабний факультет;

Вагова категорія до 64 кг–Ярослав Євтушенко-командно-штабний факультет;

Вагова категорія до 69 кг–Олександр Шулим-командно-штабний факультет;

Вагова категорія до 75 кг–Дмитро Терентьєв–командно-штабний факультет;

Вагова категорія до 81 кг–Тарас Рукавець–командно-штабний факультет;

Вагова категорія до 86 кг–Максим Бжезіцький–факультет логістики;

Вагова категорія до 91 кг–Антон Бойко–командно-штабний факультет;

Вагова категорія понад 91 кг–Денис Ніколаєнко-факультет логістики.

 

Також, за рішенням судів Дмитра Терентьєва, нагородили кубком за «Кращу техніку» та Владислава Власенко кубком за «Волю до перемоги».

 

«Бокс – це чудовий вид спорту для того, щоб вчитися швидко, але виважено приймати рішення. Навички з боксу гарно інтерпретуються в життя та, що важливо для військовослужбовців на поле бою», - розповідає курсант командно-штабного факультету Тарас Рукавець.

 

За перемогу у боях курсанти були нагороджені дипломами та медалями. Традиційно, після завершення змагань, гвардійці подякували один одному за участь.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ