новини

Курсанти гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України навчали студентів військовій справі

23.03.2024 10:25

Курсанти поділились зі студентами теоретичними та практичними знаннями у військовій сфері. Студентів розподілили на п’ять груп. Перша група навчалася тампонувати рани при кровотечі за допомогою спеціального муляжу рани та бинта для тампонади.

 

Друга група учнів вчились зупиняти масивні кровотечі на кінцівках за допомогою турнікетів. Студенти накладали турнікети як собі, так і своїм одногрупникам.

 

Третя група вчилась вдягати захисний костюм від радіохімічної небезпеки.

 

Четверта група студентів приміряла на себе бронежилети та каски та вже в амуніції навчалась тактичній підготовці.

 

Студенти із п’ятої групи вчились керувати квадрокоптером DJI Mavic, кожен студент розібрався з роботою на пульті та підняв коптер у повітря.

 

«Зараз дуже важливо в будь-який момент вміти надати собі та оточуючим домедичну допомогу і я вдячний курсантам Академії, що показали, які дії потрібно робити в разі небезпеки. Також, мені дуже цікаво було політати квадрокоптером і виявилось, що керувати технікою в повітрі - це насправді дуже круте відчуття» - розповідає студент Максим.

 

Зазначимо, що курсанти Академії Національної гвардії України регулярно відвідують навчальні заклади й проводять заняття з учнями.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ