новини

Курсанти НАНГУ проходять практику у військових частинах

14.02.2022 14:52

Курсанти другого року навчання командно-штабного факультету проходять практику у військових частинах НГУ Південного, Північного, Центрального, Східного оперативно-територіальних об’єднань та безпосередньо в АкадеміЇ на посадах командирів відділень.

Південне ОТО

До запорізьких військових частин Нацгвардії на стажування прибули курсанти. Два тижні поспіль майбутні лейтенанти будуть переймати досвід у кращих офіцерів-наставників військових частин 3033, 3029 та 3026.

Курсанти залучатимуться до усіх видів військових нарядів та вивчатимуть керівні документи з урахуванням специфіки покладених завдань.

Традиційно, з новоприбулими спілкується командування, після чого вони будуть розподілені по місцях стажування.

«Для вас це нагода порівняти теорію з практикою та збагатитися досвідом. Зараз ви маєте можливість в реальності побачити, як живуть війська, які питання фактично вони вирішують, з чим стикаються, і що вам необхідно знати у майбутньому», – зазначив командир бригади полковник Андрій Бєляєв.

Протягом всього часу курсанти будуть опановувати теоретичні знання, матимуть змогу проявити  професійні навички й підготуються до самостійної роботи у військових частинах.

Цей перший практичний досвід, який наразі здобудуть другокурсники, допоможе їм надалі не тільки у навчанні в Академії, а й у формуванні їх, як офіцерів, адже у майбутньому вони обійматимуть командні посади.

«Я з нетерпінням чекав часу проходження військової практики. Стажування у військовій частині дає мені змогу підняти мій професійний рівень та набути практичних навичок командира», – ділиться своїми сподіваннями курсант Максим Мельник.

Центральне ОТО

До Центрального територіального управління прибули курсанти командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України для проходження військової практики. 

Перед початком проходження практики начальник Центрального територіального управління НГУ, генерал-лейтенант Володимир Гордійчук, привітав курсантів, провів ознайомчу бесіду та наголосив, що основне завдання – закріплення теоретичних знань, отриманих під час навчання, в умовах реальної повсякденної діяльності військової частини, висловив впевненість і сподівання, що кожен отримає необхідні саме йому практичні навички.

27 курсантів другого року навчання спробують себе у ролі молодших командирів у різних підрозділах, зокрема у підрозділах з охорони громадського порядку та підрозділах з конвоювання та екстрадиції підсудних.

Курсанти будуть проходити військову практику на посадах командирів відділень та на практиці будуть виконувати службово-бойові завдання з підпорядкованим особовим складом військових частин Центрального ОТО.

 

Східне ОТО 

27 курсантів Національної академії НГУ розпочали військову практику у підрозділах військової частини 3005. Усі вони спробують себе на посадах сержантської ланки.

Військовослужбовців НАНГУ ознайомили з історією 5-ї Слобожанської бригади й специфікою завдань, що виконують гвардійці.

«Командування частини зацікавлене в тому, аби військова практика пройшла для курсантів максимально продуктивно, і вони могли отримати необхідні знання і навички. Адже сьогодні вони – курсанти, а вже завтра – новоспечені офіцери, що розподілені у бойові підрозділи. Куратори практики допомагатимуть їм і будуть поряд під час виконання завдань служби», – зазначив командир бригади полковник Олег Савич.

Курсант Володимир Колосов розподілений до підрозділу, що охороняє спеціальні об’єкти. До навчання в академії хлопець проходив строкову службу у військовій частині 3005.

«Від практики, вже у якості командира, я хочу отримати професійний досвід, який зможу надалі використовувати у подальшій службі», –  розповів Володимир.

Зазначимо, що військова практика для курсантів командно-штабного факультету розпочалась 10 лютого та триватиме два тижні. В березні військову практику пройдуть курсанти гуманітарного факультету та факультету логістики.

За матеріалами з військових частин