новини

Курсантів випускників та офіцерів Академії нагородили з нагоди 10-тої річниці Національної гвардії України

26.03.2024 19:26

За сумлінне виконання службових обовʼязків, відмінне навчання, наполегливість та ініціативу сім найкращих випускників та п’ятеро викладачів Національної академії Національної гвардії України отримали почесні грамоти та пам’ятні подарунки від начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова. 

«Національна академія Національної гвардії України, вже багато років готує професійних офіцерів для захисту суверенітету України. Висловлюємо подяку, керівництву міста та області за те, що всебічно допомагають розвитку нашого навчального закладу», - зазначив начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Ще пʼятьох кращих випускників цього року відзначив заступник міського голови Сергій Тимощук та подякував гвардійцям за відданість своїй справі, високі показники в навчанні та наполегливість.

«З 2014 року спостерігав за перебігом тоді ще АТО/ООС. Ці події дуже бентежили і не могли залишити байдужим. І я зрозумів, що потрібно розпочинати з себе. Вирішив, що хочу стати військовим, захищати країну. Зараз пройшовши майже 4 роки навчання в момент коли я отримав офіцерське звання, я розумію, що цей вибір був правильним для мене», – розповідає випускник факультету логістики Олександр Ходзінський.

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Митрополит  Вінницький і Барський Симеон нагородив лейтенантів медалями «Хрест Свободи» за жертовне служіння задля збереження Божого дару свободи та незалежності. 

Цього року більшість випускників Академії розподілені у штурмові бригади "Гвардія наступу", решта – у підрозділи НГУ. Це – командири взводів, спецпризначенці, фахівці військового зв'язку, начальники служб логістичних напрямків, заступники командирів рот по роботі з особовим складом та офіцери-психологи.

За 10 років змінилася система підготовки майбутніх офіцерів, змінилося повністю усе, але не змінилося єдине – це спільна любов до України та готовність її захищати.

З Днем Національної гвардії! Слава усім гвардійцям! Слава Україні!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ