новини

Майбутні офіцери презентували результати військового стажування

17.02.2020 11:42
187 курсантів Академії Національної гвардії, під керівництвом 15 досвідчених офіцерів, проходили стажування у військових частинах Національної гвардії України.

 

Про час, проведений на офіцерських посадах і виконану роботу курсанти розповідали на захисті стажування в Академії.

Захист проходив з обов’язковою презентацією виконаної роботи з фото та відеоматеріалами, зробленими під час військового стажування. Участь у захисті взяла комісія, у складі якої були представники командування Академії, науково-педагогічні працівники та керівництво відповідного факультету.

Під час захисту вони доповідали про службу на обійманих посадах, завданнях, які перед ними ставили командири та досвід, якого набули під час стажування. У кінці захисту кожен курсант надав комісії план виконаної роботи, відгуки від командирів та заохочення, які вони отримали.
«Для кожного з курсантів проходження військового стажування - це можливість отримати практичні навички та збагатитися досвідом, який обов’язково стане в нагоді під час роботи у військах», - зазначив заступник начальника командно-штабного факультету по роботі з особовим складом полковник Сергій Волошко.

Нагадаємо, що гвардійці командно-штабного, гуманітарного та Київського факультетів Академії проходили стажування в оперативних частинах, частинах із охорони громадського порядку, частинах, які виконують завдання з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних, а також підрозділах зв’язку. Вони виконували обов’язки командирів взводу, психологів та поліграфологів, юрисконсультів та залучались до виконання завдань з конвоювання та охорони громадського порядку.

 «Під час проходження стажування командири покладають на тебе певні обов’язки, і ти вже відповідаєш не тільки за себе, а й за підлеглих тобі людей. Потрібно організовувати та командувати, проводити інформування, за цей час дуже зростаєш професійно,  тому військове стажування – це гарний метод перевірити свою готовність стати до лав офіцерів.» - ділиться враженнями курсантка гуманітарного факультету Марія Семенова.
Так, за підсумками проходження військового стажування 2 курсанти нагороджені пам’ятною медаллю «Герой України ім. Кульчицького»  та 106 гвардійців заохочені грамотами від начальників територіальних управлінь та командирів військових частин.


Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ