новини

Майбутні психологи практикуються проводити заняття з курсантами молодших років навчання

09.04.2024 10:42

В рамках психологічної просвіти курсантів Національної академії Національної гвардії та набуття практичного досвіду проведення занять, курсанти-психологи провели чергове заняття згідно тематичного плану професійно-психологічної підготовки. Тема психологічного лекторію – «Психологічні аспекти виконання завдань в екстремальних (бойових) умовах».  

Курсанти-психологи не просто розповіли про стрес та його фази, розкрили поняття бойового стресу та реакцію військовослужбовця на вплив стресорів у бойовій обстановці, а й поділились з курсантами практичними рекомендаціями, які допоможуть впоратися з негативними емоціями та станами, що виникають у таких ситуаціях. Заняття було насичене прикладами та корисними порадами. Слухачі мали можливість не лише отримати нові знання, але й задати питання, що їх цікавили, та отримати кваліфіковані відповіді.

«Сьогодні ця тема є надзвичайно актуальною, адже кожен військовослужбовець під час виконання службово-бойових завдань може зіштовхнутись з екстремальними умовами діяльності, – зазначив старший офіцер служби психологічного забезпечення капітан Дмитро Мащенко. – Подібні заняття є важливим компонентом всебічної  підготовки майбутніх офіцерів. В екстримальних умовах діяльності вміння розпізнавати негативні психічні стани та здатність впоратися з ними можуть допомогти не лише виконати поставлені завдання, але й зберегти життя та здоров'я собі і своїм підлеглим».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ