новини

Начальник кафедри фізичної підготовки та спорту Артем Турчинов переміг на турнірі з CrossFit BRONX CF WINTER TEAM GAME 2023

05.12.2023 08:35

У Львові проходив турнір з CrossFit BRONX CF WINTER TEAM GAME 2023 на базі спортивного клубу BRONX. Артем Турчинов виступав, як кросфіт атлет у команді з Іллею Пушкарем. Спортсмени здобули перемогу у категорії «професійні атлети» виконавши комплекс, який складався з таких вправ:

 

- синхронна станова тяга однією штангою;

- синхронні бурпі;

- підйоми перевороту;

- підняття ніг до перекладини;

- присідання зі штангою 120-100 кг;

- синхронні виходи на перекладині;

- робота з гирями 2/24 кг;

- відтискання в стійкі на руках;

- ривок та поштовх штанги;

 

«Я регулярно тренуюсь, кросфіт для мене – це стиль життя. Військовий має бути постійно готовий до усіх викликів. І саме тренування допомагають збільшувати міцність організму в умовах граничних навантажень. Зворотній зв'язок з випускниками дає можливість виправляти помилки, що допускаємо при проведенні занять з фізичної підготовки.

Намагаюсь систематизувати та відібрати найефективніші методи та засоби для фізичної підготовки курсатнів. Взяти найкраще від концепції кросфіту (бо кросфіт це бренд та концепція) прибрати те, що не підходить військовослужбовцям, та доповнити необхідною спеціальною роботою. Я вважаю, що концепція кросфіту найбільше підходить для підготовки військовослужбовців, бо цей напрямок активізує усі групи м’язів, розкриває «вибухову» силу організму та розвиває витривалість ефективніше за будь-який інший спорт.

Моя мрія – щоб у військових частинах були стандартизовані спортивні зали, які дають змогу військовим займатися кросфітом. А кросфіт став частиною фізичної підготовки кожного гвардійця»,- зазначив начальник кафедри фізичної підготовки та спорту полковник Артем Турчинов.

 

Турнір CrossFit BRONX CF WINTER TEAM GAME 2023 мав благодійний намір і всі вилучені гроші, а це приблизно 150 тисяч гривень, підуть на підтримку підрозділів Сил оборони та безпеки України.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ