новини

Офіцер НГУ поділився бойовим досвідом з курсантами Академії

06.03.2024 08:49

Офіцер 14 бригади оперативного призначення НГУ, Герой України, капітан Сергій Харченко зустрівся з випускниками Національної академії НГУ.

За плечами чоловіка понад 30 років сумлінної служби та величезний бойовий досвід. Саме цим досвідом офіцер поділився з майбутніми лейтенантами.

«Дуже приємно бачити молодих хлопців та дівчат, які пов’язують своє життя зі служінням народу. Моя повага до вас, що у такий час ви стаєте офіцерами. Маю лише гарні відгуки про випускників Академії. Офіцери, які закінчили Академію минулого року та прийшли служити у наш підрозділ за неповний рік дуже виросли. Деякі з них вже отримали високі державні нагороди. Дуже багато потужних прикладів випускників. Тому, вам є на кого рівнятися», - зазначає офіцер.

Із початком антитерористичної операції офіцер брав участь у боях за Семенівку, Красний Лиман, Дебальцеве Донецької та Лисичанськ Луганської областей. Після цього аж до початку російського повномасштабного вторгнення офіцер регулярно виїжджав на ротації до району АТО/ООС.

Початок великої війни чоловік також зустрів на передовій, перебуваючи на бойових позиціях неподалік населеного пункту Очеретиного Покровського району Донецької області. Зі своїм підрозділом обороняв район Волновахи, виконував завдання на Київщині, боронив Сєвєродонецьк, брав участь у боях за місто Лисичанськ, штурмував село Білогорівку.

За бойові досягнення капітану Сергію Харченко звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота зірка”.

«Кожен успіх у бою – це важка командна робота і кожен із бійців, з якими я пліч-о-пліч боронив рідну землю від ворога, гідний найвищих відзнак і безмежної шани», - додає офіцер.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ