новини

Олексій Ведула про призові місця на одразу двох змаганнях із рукопашного бою, спортивну дисципліну та смак перемоги

03.03.2020 16:49
Друга половина лютого стала особливо щедрою на досягнення для курсанта другого року навчання гуманітарного факультету Національної академії національної гвардії України Олексія Ведули. 16 лютого гвардієць взяв участь у змаганнях за кубок області «Динамо»

Майстер спорту з вільної боротьби Олексій Ведула займається бойовими мистецтвами з 5 років. Першовідкривачами до світу спорту для ще маленького Олексія стали його тато (майстер спорту з боксу) та дідусь (майстер спорту з самбо). Хлопець зізнається, що спочатку було важко, але потім він до всього звик. Згодом, буде перемога на змаганнях різних рівнів із рукопашного бою, самбо, дзюдо та кікбоксингу в більше ніж 10 країнах світу. А під час строкової служби, Олексій здобув перше місце серед військових частин Національної гвардії України, а також успішно виступав на змаганнях серед Територіальних об’єднань НГУ. Сьогодні Олексій Ведула входить до збірної Академії з рукопашного бою. Говорить, що суміщати навчання та заняття спортом доволі нелегко, але добре, що керівництво ставиться з розумінням до курсанта. А тренує Олексія викладач кафедри фізичної підготовки і спорту майор Руслан Любчич.

«Командири факультету, курсові офіцери допомагають мені в розвитку і спонукають на те, щоб я займався спортом, адже бачать, що маю досягнення, тож дозволяють тренуватися як в Академії, так і поза межами, - запевнив гвардієць. – Маю по 2 тренування щодня. Перше тренування о 9 ранку - функціональне тренування. Друге відбувається о 16 годині. Перед безпосереднім заняттям боротьбою у нас завжди проводиться розминка».

На останніх змаганнях із Козацького Двобою було більше 100 учасників із різних навчальних закладів підпорядкованих Міністерству внутрішніх справ України. Вибороти 2 місце Олексію Ведулі було непросто, але допомогли самодисципліна та цілеспрямованість, а ще бажання відчути смак перемоги.

«Вважаю, що шлях до цілі не такий важливий як сама ціль. Важливим є кінцевий підсумок, адже кожен тренується по-різному, має власний підхід, тож і досягнення перемоги для кожного індивідуальні, - зазначив Олексій Ведула. - Наприклад, я досить часто під час тренувань у спортивному залі зустрічаюся з хлопцями, які потім є моїми суперниками під час змагань. І коли я їх перемагаю, то дійсно отримую задоволення – це своєрідний смак перемоги».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ