новини

Пам'ятний турнір з міні-футболу на честь загиблого воїна Юрія Дятлюка

27.10.2023 12:00

Команди Національної академії НГУ з міні-футболу взяли участь у  4 розіграші кубку Чемпіона памʼяті загиблого воїна Юрія Дятлюка.   

Від Академії участь взяло 2 команди: «НА НГУ» та «НА НГУ-2». Перша команда складалася з курсантів. У другу команду входили офіцери та курсанти. Всього участь взяло 5 команд.

Турнір тривав протягом місяця. Він проходив в одне коло. Всього було зіграно 25 ігор. Переможці визначилися за кубковою системою.

У фінальній грі змагалися за 1 та 2 місце команди від Академії Нацгвардії. Переможцями змагань стала команда «НА НГУ».

«Нам, військовим, дуже важливо підтримувати пам’ятні та благодійні заходи, які проводяться на честь воїнів, які загинули, захищаючи нашу країну. Юрій був футболістом, і це велика честь для нас зіграти нашими командами та таким чином вшанувати пам'ять героя. Ми повинні пам’ятати кожного, хто боровся за нашу свободу та незалежність», – зазначив майор Артем Корольов.

За результатами змагань кращим воротарем турніру став курсант командно-штабного факультету Олександр Сушинський.

Як кращі гравці памʼятною футболкою гравця збірної України Андрія Ярмоленко був нагороджений курсант факультету логістики Максим Кісіль та памʼятною футболкою воротаря збірної України Георгія Бущана – курсант командно-штабного факультету Олександр Колокол.

За перше та друге місце команди Академії були нагороджені грамотою та кубками.

Довідка. Юрій Дятлюк народився в селі Крикливець Крижопільської громади Вінницької області. До війни Юрій займався футболом. Грав в чемпіонаті області за аматорську команду Кряж-Агро. А також був гравцем Вінницького міні-футбольного клубу «Хімік».

Під час повномасштабної війни служив старшим сапером інженерно-саперного взводу аеромобільного батальйону 95-ї ОДШБР.

3 серпня 2023 року Юрій Дятлюк під час виконання бойового завдання потрапив під артилерійський обстріл поблизу Мар'їнки, Донецької області.

На честь загиблого воїна у Вінниці назвали щорічний турнір із футзалу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ