новини

Представники Академії взяли участь у робочій нараді щодо інтеграції ґендерного компоненту в роботу органів сектору безпеки і оборони

21.02.2020 15:32

Робоча нарада щодо інтегрування гендерного компонента в роботу органів сектору безпеки й оборони відбулась в Будинку Уряду. Захід пройшов під головуванням Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби.

Національну академію Національної гвардії України представили заступник начальника відділу євроатлантичної інтеграції (координатор з ґендерних питань) підполковник Руслан Мусевич та доцент Юлія Соколовська.

Учасники обговорили шляхи інтегрування гендерного компонента в систему навчання та підвищення кваліфікації військовослужбовців і державних службовців, які входять до складу сектору безпеки й оборони.

«Маємо створити системну інституцію, яка буде впроваджувати стандарти НАТО та повністю забезпечуватиме імплементацію ґендерного компоненту. Питання ґендеру - це питання рівності в доступі до професії, поваги та інших абсолютно звичних для будь-якої цивілізованої держави речей. Ми докладемо максимум зусиль, щоб це якнайшвидше стало нормою для України, – наголосив Дмитро Кулеба.

Також присутні розглянули створення Центру гендерних компетенцій у секторі безпеки й оборони як інструменту реалізації гендерної компетентності.

«Забезпечення гендерної рівності є одним із положень Стратегії розвитку Академії Нацгвардії.  Факт того, що питання включення ґендерної компетентності до стандартів вищої освіти піднімаються на державному рівні – є позитивним кроком в напрямку включення ґендерної тематики до системи підготовки та підвищення кваліфікації особового складу», - зазначила доцент Юлія Соколовська.

Заступник начальника відділу євроатлантичної інтеграції підполковник Руслан МУСЕВИЧ