новини

Привітання начальника Академії з річницею із Дня створення закладу вищої освіти

02.01.2024 07:30

Сьогодні 32 річниця Національної академії Національної гвардії України. Це – шлях, пройдений спільними зусиллями та кропіткою працею усього особового складу. На сьогодні наш заклад вищої освіти є одним із ключових у підготовці висококваліфікованих офіцерів, фахівців сектору безпеки і оборони України.

Академія навчила нас об’єднувати всі зусилля заради збереження миру в державі. І ми це довели ще раз з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну. Об’єднавшись разом нашим навчальним закладом та іншими силовими структурами, народом, ми дали гідну відсіч окупантам. Наша Академія, а саме, люди, наші курсанти, військовослужбовці за контрактом та офіцери стали тією фортецею, яка не дала ворогу пройти у наше місто Харків. На сьогодні воно є місто-героєм і у цьому наша велика спільна заслуга. Ми героїчно та мужньо вистояли перші найважчі дні повномасштабної війни, бо кожен розумів та віддано виконував свій військовий обов’язок. Наші військові залишаються цією фортецею й по сьогоднішній день, виконуючи різноманітні завдання з охорони та оборони нашого міста. І я вам щиро дякую за це! Дякую тим офіцерам Академії, які з першого дня великої війни й по сьогодні боронять країну у найзапекліших місцях України.

Пишаюсь кожним і кожною, хто не побоявся та у розпалі бойових дій в Україні, другий рік поспіль вступив до нашого навчального закладу. Своїм вчинком ви вже показали свою мужність та готовність надалі захищати нашу Батьківщину. Ви – наша гордість і надія, наш захист, сьогодення та майбутнього!

Особливу подяку хочу висловити батькам наших курсантів та курсанток. Ви з розумінням та терпінням віднеслися до усіх викликів, які разом пережили та витримали зі своїми дітьми. Дякую вам за гідне виховання молодого покоління!

Велика вдячність викладачам, які незламно та кваліфіковано продовжують навчати та готувати наших майбутніх офіцерів. Дякую вам за повагу до курсантів, бажання виховати їх справжніми професіоналами.

У березні 2023 року усі випускники Академії приєдналися до бойових підрозділів «Гвардії наступу». На плечі молодих офіцерів випала важка та водночас почесна справа. Майже за рік ви вже встигли довести, що ви – приклад гідності, мужності та хоробрості.

Я пишаюся кожним героєм-випускником, який з перших днів виборює нашу перемогу. Найбільша нагорода для колективу Академії – чути про вчинки та подвиги захисників та захисниць і знати, що це – наші вихованці. Та я схиляю голову за тих, хто виборюючи цю перемогу, загинув та залишився героєм посмертно. Вічна їм слава!

Два роки тому розпочалася нова історія нашого навчального закладу та взагалі всієї України. За цей період змінилася система підготовки наших майбутніх офіцерів, змінилося повністю усе, але не змінилося єдине – це наша любов до України та готовність її захищати.

Впевнений, що попереду нас чекає лише світле майбутнє. Адже, добро завжди перемагає зло. І ми обов’язково переможемо! Бажаю усім міцного здоров’я та мирного неба!  

Зі святом, Академіє! Слава Україні!

З повагою,

Начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський