новини

Слухачі та студенти Академії склали державну підсумкову атестацію

26.01.2022 16:24

 

У Національній академії Національної гвардії України завершилася державна атестація слухачів та студентів денної та заочної форми навчання.

Цього року атестацію склали 92 особи, 17 з яких отримують освітній ступінь «магістр», а 75 – «бакалавр». Зазначимо, що 21 особа навчалася за денною, а 71 за заочною формою навчання.

Так, випускники за спеціальностями «Менеджмент», «Автомобільний транспорт», «Філологія» склали комплексний екзамен та захистили кваліфікаційні роботи.

Сьогодні відбувся заключний захист кваліфікаційних робіт випускників за спеціальністю «Автомобільний транспорт». У своїх дослідженнях слухачі  розглядали питання покращення технічних характеристик автомобільної техніки, розроблення станцій технічного обслуговування автомобільного транспорту тощо.

«Захист кваліфікаційних робіт пройшов організовано, а здобувачі вищої освіти були підготовлені добре. За моїм спостереженням, одним із позитивних моментів під час цьогорічного захисту стало зміщення тем і  напрямів досліджень до більш практичних напрацювань. Помітно підвищився й рівень відповідальності здобувачів освіти та їх зацікавлення навчанням, - наголосив голова екзаменаційної комісії заступник начальника Академії з озброєння та техніки – начальник відділу технічного забезпечення полковник Олег Шабалін. – Варто врахувати той факт, що на заочній формі навчання, як правило, здобувають освіту військовослужбовці Національної гвардії України, тож майбутнім слухачам раджу більше спрямовувати свої дослідження на військово-технічний напрямок». 

Успішно захистив кваліфікаційну роботу на здобуття ступеня «бакалавр» і Євген Коломійцев. Молодший сержант проходить службу на посаді командира відділення у батальйоні забезпечення навчального процесу Академії Нацгвардії.

«Тема моєї кваліфікаційної роботи – «Розробка шляхів покращення теплових характеристик двигуна під час пуску». На розробку цього дослідження пішло досить багато часу. Особливо мене зацікавило питання щодо способу прогрівання бензинового двигуна внутрішнього згорання шляхом динамічного навантаження, - зазначив Євген Коломійцев. -  Під час презентації роботи перед екзаменаційною комісією, звісно ж, виникало певне хвилювання, але захист пройшов успішно. З нетерпінням чекаю на п’ятницю, коли відбудеться випуск та отримання диплому».

Вже цієї п’ятниці відбудеться урочисте вручення дипломів. Серед числа студентів та слухачів дев’ятеро претендують на отримання диплому з відзнакою.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ