новини

Спортсмени Академії стали призерами Чемпіонату України з ушу

12.04.2023 10:23

Курсанти Академії Національної гвардії України зайняли призові місця на Чемпіонаті України з ушу. Який цьогоріч проходив у Хмельницькому. Змагання відбувались з 7 по 9 квітня.

Ушу – це бойове мистецтво в ідеології якого головним є гармонія спортсмена та здоров’я духу і тіла. Це бойове мистецтво було засобом боротьби зі злом і вдосконалення самозахисту в різні історичні періоди.

«Перед Чемпіонатом України хлопці виступали на міських змаганнях де також посіли призові місця. Їх помітила збірна міста і на сам Чемпіонат хлопці вже поїхали в складі міською збірної. Для мене, як для тренера було важливим, щоб курсанти себе проявляли, а перемоги – це вже приємний бонус і ознака того, що ми правильно тренуємось» -, розповів тренер гвардійців Володимир Катихін.

За результатами змагань курсанти зайняли такі призові місця:

Сичов Артем 2 місце у ваговій категорії 70 кг;

Гнип Ігор -2 місце у ваговій категорії 80 кг;

Рукавець Тарас - 3 місце у ваговій категорії 75 кг.

«Спорт для мене, як ліки проти всього поганого, що на жаль трапляється у Світі. Я займаюсь і розвиваю себе не тільки у військовій сфері, але й у фізичній підготовці. Це моє розвантаження та можливість проявляти себе. Дуже радію, що моє захоплення рукопашним боєм ще й обертається перемогами», – розповів курсант Академії Тарас.

Наступне змагання до якого готується збірна Академії з рукопашного бою – це Чемпіонат України з військово-спортивних багатоборств.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ